×
Вхід в особистий кабінет
0 (800) 30 60 50
Безкоштовно по Україні

Як правильно читати кредитний договір

19 червня 2018, 09 : 15

fb
Як правильно читати кредитний договір

Будь-які відносини між покупцем та споживачем регулюються договорами.

Договір — це гарантія того, що обидві сторони на умовах прописаних в документі дійшли до згоди.

Але чомусь, або за браком часу, або за небажанням розібратись, ми часто припускаємось помилок і ставимо свій підпис, не прочитавши. У цей момент ми не усвідомлюємо, що після підписання, договір набуває юридичної сили і ви погодились на все, що викладено у такому важливому документі. Тому ми хочемо убезпечити вас, та розповімо, як правильно читати кредитний договір.

Правило перше: читайте кредитний договір повільно, дуже уважно і задовго до його підписання. Компанії, котрим немає що приховувати, за вашим бажанням можуть надати вам типовий кредитний договір, де прописані основні (незмінні) умови кредитування для всіх клієнтів.

Правило друге: якщо є будь-яке питання, яке Вас не влаштовує — шукайте інше місце кредитування. Наприклад, якщо є пункт зміни в односторонньому порядку умов позики, де вирогідність того, що цей пункт вас не “зачепить”? Тому, до таких пуктів треба відноситись з обережністю.

Правило третє: уважно читайте так звані “зноски”, або як їх називають “зірочки”. Це те, що пишуть найдрібнішим шрифтом. Найчастіше в таких “зносках” пишуть реальні умови, які хочуть приховати від вас. Приховані комісії, реальні відсотки по кредиту, страхові внески — це важливі складові, котрі формують ваш платіж і переплату. А тому, недобросовісні кредитори будуть намагатись приховати таку інформацію.

І запам'ятайте, що все криється у деталях. Вміння знаходити цю приховану інформацію і розуміти, що з нею робити, допомагають прийняти мудрі фінансові рішення. Обирайте ті фінансові установи, котрі відкриті, прозорі, чесні. А найголовніше, перевірені клієнтами і часом.

cумма:

сума кредиту:
Invalid Input
строк кредиту
Invalid Input
У мене є промокод
Invalid Input
Invalid Input
Сума кредиту:
Відсотки:
Термін повернення:
Всього до сплати:
Invalid Input

×